A meleg nyár forró slágerei

 2011.07.18. 20:20

A nyár meghatározó zenéi, amiket biztos fogunk hallani az éjszakai forró partikon!

Lady Gaga a nyáron számos új számmal jelentkezett, amik közül szinte mindegyiket sokat halljuk a rádiókban. A leghíresebb köztük az 'Edge of Glory' és a 'Judas'.

Bruno Mars tavaszi slágere még nyáron is sokak által kedvelt muzsika. A honolului, fiatal énekes Just the way you are címéről hallhatjuk a a 'Lusta dal'-t.

Az x-faktoros Wolf Kati ütős száma igaz az euroviziós dalfesztiválon nem ért el jó eredményt, Magyarországon sokat hallhatjuk ezt a számot is, amely szerintem külföldi rádiókban is megállná a helyét.

 Jennifer Lopez visszatért a slágerlisták élére, új albuma is megjelent Love címmel, amin vezető szám az 'On the floor', melyet Pitbullal közösen énekel.

David Guetta, Nicki Minaj és Florida újdonsága minden rajongónak tetszeni fog. A szokásos lendületes alapzene, a rap és a hip hop stílusával vegyítve igazán finom csemege.

Igaz nem olyan új, de az LMFAO 'Party Rock'-ja semelyik nyári tombolásból nem hiányozhat!

A fiatal énekesnő, aki nemrég volt Magyarországon, megszokott elektronikus/dance stílusú számával fúrta be magát a slágerlistákra.

 

Címkék: mars zenék nyári david slágerek jennifer wolf lopez kati lady bruno gaga kesha lmfao guetta.

Film-kritika: Sorsügynökség

 2011.07.17. 10:45

A film ötlete szerintem magában is zseniális, hiszen a történet lényege, hogy mindenkinek el van tervezve az útja, kivel találkozik, milyen karrierje lesz, milyen iskolába jár stb., de sokszor az emberek próbálnak küzdeni a sors akarata ellen. Vannak emberek - a sorsügynökség tagjai - , akik figyelik, hogy minden rendben legyen e-körül és figyelmeztetik az embereket, mielőtt végzetes hibákat tennének meg.

 

David Norris (Matt Damon), a fiatal amerikai politikus igaz nagyon tehetséges a szakmájában, de botrányai miatt sokan nem tartják megfelelőnek, érettnek, ahhoz, hogy szenátor legyen. David már kezd lemondani a karrierjéről, amikor találkozik Elise-el, aki bátorítja arra, hogy ne adja fel, hiszen nagyon nagy tehetsége van. David megfogadja a tanácsát és végre úgy érzi emberére talált az életben, minden jól alakul, de a sorsügynökség akarata szerint soha többé nem találkozhat Elise-el. Igaz, David évekig keresi a lányt és végül meg is találja, a sorsügynökség egyik tagja figyelmezteti, a lány a világ leghíresebb táncosa lehetne, de ha Daviddel marad nem lesz ilyen jó a karrierje...Davidnek döntenie kell.

Számomra nagyon izgalmas filmélmény volt, tetszettek benne a szereplők, bármennyire is hihetetlen a történet, mégis hitelesnek tűnt és életszerűnek. Egy izgalmas akció-thriller, mégis nagyon elgondolkodtató és néha szomorú. Ajánlom mindenkinek, akár egy szombat esti tévézéshez is.

Pontozás: 9

Film forgatókönyve: 9

Színészek kiválasztása: 9

Realitás: 8

 

Címkék: matt sors damon akciófilm sorsügynökség filmkritika.

Hi Hungary, we are the stars!

 2011.07.16. 15:59

Az eddigi évekhez képest több híresség jött Magyarországra a különböző fesztiválok, partik alkalmából. Nézzük meg kik is ők!

Pendulum: Már több évben is jöttek Magyarországra, például 2009-ben a Szigetre. A hat tagból álló, angol-ausztrál banda hihetetlenül nagy koncertet hozott össze a Sopronban rendezett VOLT fesztiválon. A drum n' bass stílusú számaikat, az új albumukról az 'Immersion'-ről hallhattuk.

 Snoop Dogg: A Balaton Sound első napján több tízezren voltak kíváncsiak az amerikai rappere, akinek fellépésén leghíresebb számait hallhattuk. Annyian mentek el a fellépésre, hogy nem fértek be többen...

 Paul Kalkbrenner: A leginkább 'Berlin Calling' című filmből ismert német származású DJ is Sopronban csapott nagy bulit, ahol szombaton fél egykor kezdte a tombolást.

David Guetta: A francia származású DJ a fesztivál utolsó napján ment a Balatonra, ahol 40 millióért, majdnem két órás szédítő bulit csapott. Elhangoztak a híres slágerek Club can't handle me, Sexy Bitch és az új száma is a Where dem girls at.

 

Armin van Buuren: A világ egyik legjobb DJ-jének számon tartott holland július 11.-én reggel kettőtől lépett fel Zamárdiban, a Nagy Színpadon.

Tiesto: Az európai zenekeverő szintén a Balatonnál lépett fel, de sajnos bővebb információm nincsenek. Az biztos, hogy a fiatal és jóképű DJ hatalmas parit kevert a rajongóknak!

 

Még számos híresség feltűnt: a Portishead, MOBY, Thirty seconds to Mars, és fog is: Dizee Rascal, The Prodigy, Kid Cudi. Az biztos, hogy ha bulizni szeretnék egy nagyot, mindig lesz lehetőségünk rá!

 

Címkék: balaton fesztivál sziget van nyári volt pendulum david paul armin snoop guetta fesztiválok buuren dogg kalkbrenner soun tiesto.

Van pár kiemelkedően sok hasznú film, mint a Twilight Saga vagy a Harry Potter, de a legtöbb film haszna szinte semmi az üzletből. Hogy mit tehetsz azért, hogy hasznuk legyen a filmgyártásból? Nos, sokat.

A legtöbb ember - sajnos -, ha meglát egy jó filmet a boltokban rajong érte. Azután megnézi az árát, ami ront egy kicsit a hangulatán. Ilyenkor határozza el, az esetek túlnyomó része, hogy inkább otthon leül a gép elé és letölti a filmet vagy online megnézi.

A filmet megcsinálta több száz ember, aztán bevitték a mozikba. A haszon nagy részét mozijegyekből keresnék, de mivel az emberek nem nagyon járnak moziba, ezért nincsen honnan megszerezni a pénzt.

A témából kiemelném a magyar filmeket. A magyar filmek vetítésén a mozitermek szinte üresek. Mi ócsároljuk a népet, hogy mindenben olyan rosszak vagyunk..Mi tehetnénk ellene! Nem gondolod, hogy több és jobb magyar filmet csinálnának, ha lenne rá kereset, haszon?

Annyit kérek: Legalább egy-két havonta menj el a moziba és nézz meg egy filmet, és félévente vegyél meg egy eredeti DVD-t - lehetőleg magyar filmet.

                                Köszönöm! 

 

Címkék: film magyar filmgyártás.

Nemrég fedeztem fel az Attaboy nevezetű fiú-együttest, amelynek mostanában jelent meg új albuma, a 'Being Remade'. Érdemes letölteni azoknak, akik szeretik a pop zenét, hiszen leginkább ebbe a stílusba sorolhatóak az albumon található számok.

Egy kis ízelítő: 

Az album itt tölthető le: http://www.mp3boo.com/download-mp3/attaboy-being-remade.htm

James Patterson -Fekete karácsony - könyvajánló

 

A fekete karácsony című, amerikai mű számomra egy nagyon jó könyvélmény volt. A történetet egy Michael nevű rendőr szemszögéből olvashattam végig, aki tíz örökbefogadott gyermek „édesapjaként” és egy halálos betegségben szenvedő nő férjeként próbál a rendőrök közt kitűnni fantasztikus képességeivel.

 

Karácsonykor New York a szeretet fényeiben ragyog és mindenki meghitten a kandalló mellett forró csokoládét szürcsöl… egy tébolyult banda viszont éppen a szeretet ünnepére időzíti az elnök feleségének meggyilkolását. A temetésen számos híresség és polgár megjelenik a Szent Patrik-székesegyházban, ahol a banda már elkészült a tervével és pár óra alatt a külvilágot kizárva túszul ejtik a hírességeket. A rendőrök mindent megtesznek a kiszabadításukért, nem is gondolnák, hogy köztük van, aki információkat ad ki a bandának…

 

Mindenkinek ajánlott, viszonylag rövid olvasmány a krimi könyvek rajongóinak kötelező.

 

Filmkritika: Levelek Júliának

 2011.07.01. 19:39

A főszerepben Sophie (Amanda Seyfried) áll, aki egy fiatal, erőteljes és kalandozó újságírót alakít. Minden álma megírni egy könyvet, a lényeg az, hogy ne csak egy-egy cikket írjon más újságában, hanem saját alkotása legyen. Az ifjú vőlegényével, aki séfként dolgozik, Veronába mennek, ahol igazán egyikük sem ér rá a másikkal foglalkozni, így Sophi egyedül vág neki a város felfedezésének. Érdekes dolgokra lesz figyelmes, amelyek megmozgatják a fantáziáját, így kitalálja, hogy elkezdi írni a könyvét…

 

A levelek Júliának számomra egy igen szép, romantikus, de mégsem csöpögős film volt. Szerintem igazából azt sugallja, hogy nem mindent kell erőltetni – ha a vőlegénye ráér vele foglalkozni akkor nem találkozik olyan személyekkel, akik fontosak számára - , hanem néha jó úszni az árral és megnézni, hova kötünk ki. Arra is rávilágít, hogy lehetnek kortól független igaz barátaink.

 

Végeredményben egy gyönyörű film a barátságról és a szerelemről a szerelem városában, igazi olasz módra!

 

Pontozás: 9

 

Film forgatókönyve: 8

Színészek kiválasztása: 7

Realitás:8

 

A történet főszereplője Harriett, aki imád írni az általa megfigyelt emberekről. Szíve vágya, hogy az osztály blogját ő írja, de sajnos egy másik lány is jelentkezik a feladatara. A tanárnő úgy dönt, hogy mindkét lánynak esélyt ad: egy hónapjuk van bebizonyítani melyikük a jobb blogger. Harriett cikkei nem nyűgözik le a többieket, erre a barátai is figyelmeztetik, így el kezd agyalni rajta, hogy mi is lenne igazán jó téma a cikkeknek. Skander Hill, a felkapott tinisztár lesz a blogjai középpontjában, bármennyire is rühelli őt, a közönséget ez érdekli. Az apja  Skander Hill filmjének producere, így Harriett elhatározza, hogy videókat készít a forgatásokról és felteszi a blogra…

 

A film történetében vannak bukkanók. Először is – véleményem szerint- egy tanár nem állít versengés elé két lányt, előbb inkább azt mondaná, hogy legyenek mindketten az osztály bloggerek, nem hogy versengjenek rajta. A másik, hogy hogyan lóg be egy tizenéves kiscsaj egy híres film forgatására? Jó, egyszer elviszi az apja, de aztán meg csomószor bejár a forgatásokra. Az a vicc, hogy beállítják táncosnak ő meg közbe videózik és senki nem veszi észre… Szerintem maga a film elgondolása nem rossz, de vannak benne olyan részek, amik lehúzzák a filmet. Milyen az már, hogy amikor a fim készítői ebédelnek, hirtelen elkezdik egymást dobálni az ételekkel?

 

Végső véleményem az, hogy 15 év felettiek ne nézzék meg, mert úgysem tetszene nekik, viszont az alattiak élveznék, mert még nem figyelnek a film realitására.

 

Pontozás: 6

 

Film forgatókönyve: 7

Szereplők választása: 7

Realitás: 6

 

    Friss számokat hallhatunk mostanában a rádióban, szerencsére egyre több magyart, még ha a szöveg nem is magyarul hallható. Érdemes meghallgatni párat!

 a

A klip nem a legjobb, de szerintem a szám hozza a színvonalat. A kiejtéssel semmi gond, csak kár, hogy Király Viktor minden klipje nagyon hasonló... A zenéért gratulálok, nekem nagyon tetszik.

 

 

Hamvai PG és Létray Ákos számomra szerethető zenét hoztak össze, színvonalas klippel. Szerintem érdemes lenne ebben a párosban folytatni.

A Children of Distance visszatérő gyönyörű és egyben szomorú zenéje sokaknak nagyon tetszett, az elsőt nem múlta felül, de  magyar számhoz képest nagyon jó nézettsége van a Youtube-on, nem is hiába...

Caramel nem annyira új, de mégis lélegzetelállítóan gyönyörű száma mindenkinek elgondolkoztató lehet.

=)

 

Szép szám, minden Mes rajongónak, de annak is tetszhet aki eddig nem hallgatott ilyen stílusú zenéket.

     Három év után újabb albummal jelentkezik az ismert rapbanda a Hősök, az album címe Négy évszak lesz. „Megéri várni, az eddigi legszerethetőbb anyagunk lesz!” – olvashattuk a banda hivatalos Facebook-oldalán. Az album megjelenését egy klip előzi majd meg, amit a Szeretném című számhoz készítenek, ezt tavaly novemberre tervezték, de kissé elcsúsztak a munkálatokkal így február végére várható a klip megjelenése, március 11-én pedig az új album. Az interneten hetek óta kering egy videó, amiben többek között  Siska és Ákos is hirdetik a várva várt korongot. Ezt itt tekintheted meg: http://www.youtube.com/watch?v=AJU-ErUCxS4 

     A dalban lesz még élő gitár Blaski Bálinttól, illetve a refrénben hallható lesz női háttérvokál, ami Mészáros Zsuzsannát dicséri.Az első lemezbemutató koncert március 11-én lesz Budapesten az U26-ban. Ezt március 12-én újabb lemezbemutató követi a veszprémi Expresszó Rap Klubban, ahol elsőként lehet majd beszerezni az új korongot, valamint délután dedikálás is lesz. A srácok az album küllemére is sokat adtak, hiszen soha nem látott fotókkal lesz tele a borító.

  

Az elmúlt időszakban keveset lehetett hallani a fiatal énekesnőről, bíztunk benne, hogy azért, mert valami óriásira készül. Újra Britney-vel énekelhetnek a nagy rajongók, hiszen , megjelent a Hold it against me című legújabb száma, amihez nem sokára egy látványos videoklip is tartozik. A klip "előzeteseit" itt láthatod: http://www.britneyspears.com/

A számmal kapcsolatban kisebb felháborodás támadt, mert egy country-énekes testvérpár szerint a szám címe az ő 1979-ben megjelenő "If I Said You Had a Beautiful Body, Would You Hold It Against Me" című dalukból származik. 

Az új számmal Britney visszatérését fejezi ki, amit a március 28-án megjelenő Femme Fatale - végzet asszonya- című albuma is alátámaszt. Britney a Twitteren elárulta rajongóinak, hogy ez az album az, ami a legjobbra sikerült 12 éves pályafutása alatt, és ezt írta: “Ez az album a tiétek, a rajongóimé, akik mindig támogattak engem, és megmaradtak minden lépésemnél! Szeretlek titeket! ”. Az albumban Kesha is közreműködik, ugyanis egy dalt írt Britney-nek Till The World Ends címen. Van aki a TikTok című Kesha slágerhez hasonlítja, de abban biztosak lehetünk, hogy március végén ez a szám is be fog robbani a köztudatba:)