Film-kritika: Sorsügynökség

 2011.07.17. 10:45

A film ötlete szerintem magában is zseniális, hiszen a történet lényege, hogy mindenkinek el van tervezve az útja, kivel találkozik, milyen karrierje lesz, milyen iskolába jár stb., de sokszor az emberek próbálnak küzdeni a sors akarata ellen. Vannak emberek - a sorsügynökség tagjai - , akik figyelik, hogy minden rendben legyen e-körül és figyelmeztetik az embereket, mielőtt végzetes hibákat tennének meg.

 

David Norris (Matt Damon), a fiatal amerikai politikus igaz nagyon tehetséges a szakmájában, de botrányai miatt sokan nem tartják megfelelőnek, érettnek, ahhoz, hogy szenátor legyen. David már kezd lemondani a karrierjéről, amikor találkozik Elise-el, aki bátorítja arra, hogy ne adja fel, hiszen nagyon nagy tehetsége van. David megfogadja a tanácsát és végre úgy érzi emberére talált az életben, minden jól alakul, de a sorsügynökség akarata szerint soha többé nem találkozhat Elise-el. Igaz, David évekig keresi a lányt és végül meg is találja, a sorsügynökség egyik tagja figyelmezteti, a lány a világ leghíresebb táncosa lehetne, de ha Daviddel marad nem lesz ilyen jó a karrierje...Davidnek döntenie kell.

Számomra nagyon izgalmas filmélmény volt, tetszettek benne a szereplők, bármennyire is hihetetlen a történet, mégis hitelesnek tűnt és életszerűnek. Egy izgalmas akció-thriller, mégis nagyon elgondolkodtató és néha szomorú. Ajánlom mindenkinek, akár egy szombat esti tévézéshez is.

Pontozás: 9

Film forgatókönyve: 9

Színészek kiválasztása: 9

Realitás: 8

 

Címkék: matt sors damon akciófilm sorsügynökség filmkritika.

A bejegyzés trackback címe:

https://electra.blog.hu/api/trackback/id/tr633073849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása